https://my03.awfatech.com/jheains/content/news/newsf1_MN021_1688898932.png

MAHRAJAN AL QURAN SEKOLAH-SEKOLAH (MQSS) KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA PERINGKAT DAERAH TAMPIN 2023

MAHRAJAN AL QURAN SEKOLAH-SEKOLAH (MQSS) KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA PERINGKAT DAERAH TAMPIN 2023 | 8 JULAI 2023 | SMK DATO MOHD TAHA, GEMENCHEH
 
PADA SABTU 8 JULAI, TELAH DIADAKAN MAHRAJAN AL QURAN SEKOLAH-SEKOLAH (MQSS) KPM PERINGKAT DAERAH TAMPIN YANG DIADAKAN DI SMK DATO MOHD TAHA, GEMENCHEH.
SERAMAI 645 PESERTA DARIPADA 41 BUAH SEKOLAH RENDAH DAN MENENGAH DAERAH TAMPIN TELAH MENYERTAI 13 ACARA YANG DIPERTANDINGKAN.
ALHAMDULILLAH, KESEMUA PESERTA SABP MAAHAD AHMADI TELAH MENDAPAT TEMPAT DAN HADIAH PIALA BESERTA SIJIL KEMENANGAN DAN PENYERTAAN. BERIKUT ADALAH PENCAPAIAN SABP MAAHAD AHMADI DI DALAM MQSS PERINGKAT DAERAH TAMPIN.
 
TILAWAH LELAKI : KETIGA
TILAWAH PEREMPUAN : KEEMPAT
HAFAZAN LELAKI : KEDUA
HAFAZAN PEREMPUAN : KETIGA
QIRAAT LELAKI : KEDUA
QIRAAT PEREMPUAN : KEDUA
TAHFIZ LELAKI 1-30 JUZUK MENENGAH RENDAH : KETIGA
TAHFIZ PEREMPUAN 1-30 JUZUK MENENGAH RENDAH : KEDUA
NASYID TERBUKA : KEEMPAT
KUIZ WAHYU TERBUKA : KETIGA
KHAT LELAKI : KEDUA
KHAT PEREMPUAN : JOHAN
TAHNIAH KEPADA PEMENANG DAN GURU PEMBIMBING DI ATAS KEJAYAAN INI. ALHAMDULILLAH
 
LAGI
https://my03.awfatech.com/jheains/content/news/newsf1_MN021_1688641057.png

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN TAMHIDI STAM 2023

KEPUTUSAN TAMHIDI STAM 2023

ASSALAMUALAIKUM. IBU BAPA, PENJAGA DAN CALON BOLEH KLIK PAUTAN DIBAWAH.
TUAN BOLEH MUAT TURUN SURAT KEPUTUSAN, SLIP KEPUTUSAN DAN SIJIL TAMHIDI.
JIKA ADA APA² MASALAH TEKNIKAL, BOLEH RUJUK KEPADA SAYA.

LINK :

HTTPS://BIT.LY/KEPUTUSANTAMHIDI2023

 

LAGI
https://my03.awfatech.com/jheains/content/news/newsf1_MN021_1686804136.jpg

KEJOHANAN MERENTAS DESA 2023

KEJOHANAN MERENTAS DESA 2023

 

MASJID KAMPUNG SRI ASAHAN - 14 JUN 2023 

 

PADA HARI RABU LEPAS, UNIT KOKURIKULUM BERPELUANG UNTUK MENGADAKAN KEJOHANAN MERENTAS DESA PERINGKAT SABP MAAHAD AHMADI BAGI TAHUN INI. ALHAMDULILLAH PROGRAM BERJALAN DENGAN BAIK DALAM CUACA YANG REDUP DAN SESUAI UNTUK MENJALANKAN AKTIVITI SUKAN DI LUAR.

 

PARA PELAJAR TELAH DIBAHAGIKAN KEPADA DUA KATEGORI MENGIKUT JANTINA IAITU KELAS 1 ( PELAJAR TINGKATAN 4 & 5 ) DAN KELAS 2 ( PELAJAR TINGKATAN 1, 2 & 3 ).

 

TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PASUKAN RUMAH MERAH KERANA MEMENANGI PASUKAN TERBAIK ACARA MERENTAS DESA PERINGKAT SABP MAAHAD AHMADI BAGI TAHUN INI SEKALIGUS MENJADI JUARA KESELURUHAN BAGI ACARA INI. TAHNIAH JUGA DIUCAPKAN KEPADA PASUKAN RUMAH BIRU YANG MENDUDUKI TEMPAT KEDUA, RUMAH KUNING DI TEMPAT KETIGA DAN RUMAH MERAH DI TEMPAT KEEMPAT KERANA TELAH BERUSAHA SEBAIKNYA.

 

TERIMA KASIH JUGA DIUCAPKAN KEPADA GURU-GURU YANG TELAH BERTUNGKUS LUMUS UNTUK MENJAYAKAN PROGRAM INI. SEMOGA PROGRAM SEBEGINI DAPAT DILAKSANAKAN LAGI DENGAN LEBIH MERIAH PADA MASA AKAN DATANG. 

 

#JHEAINS

#PEMANGKINUMMAHSEJAHTERA

#BEKERJAUNTUKAGAMA

#PENERAJUKECEMERLANGANGENERASIULAMA

#SPMSTRAIGHTAPLUS

#STAMMUMTAZSOFI

#MOHKOMOSOJID

LAGI
https://my03.awfatech.com/jheains/content/news/newsf1_MN021_1686787725.jpg

MAJLIS MAAHAD BERSELAWAT SABP MAAHAD AHMADI NEGERI SEMBILAN

MAJLIS MAAHAD BERSELAWAT SABP MAAHAD AHMADI NEGERI SEMBILAN 

 

MUSOLLA AN-NUR - 10 JUN 2023 

 

PADA HARI SABTU BERSAMAAN 10 JUN YANG LEPAS, TELAH BERLANGSUNGNYA MAJLIS MAAHAD BERSELAWAT YANG TELAH DIADAKAN DI MUSOLLA AN-NUR SABP MAAHAD AHMADI NS DENGAN KERJASAMA PIHAK PIBG SABP MAAHAD AHMADI.

 

MAJLIS DIDAHULUI DENGAN UCAPAN DARIPADA YANG DIPERTUA PIBG, TUAN HAJI GHAZALI BIN HJ MD YUSOF DAN DILANJUTKAN DENGAN UCAPAN DARIPADA WAKIL MENTERI BESAR NEGERI SEMBILAN. PROGRAM INI TELAH DIISI DENGAN SELAWAT, QASIDAH DAN PENYAMPAIAN CERAMAH DARIPADA GPK KOKURIKULUM USTAZ NASIR BIN OTHMAN. 

 

MAJLIS TELAH DIMERIAHKAN LAGI DENGAN KEHADIRAN IBU BAPA DAN PENJAGA PELAJAR-PELAJAR SABP MAAHAD AHMADI. SELAIN PENGISIAN ROHANIAH, IBU BAPA DAN PENJAGA JUGA DAPAT MENIKMATI JAMUAN BERSAMA DENGAN ANAK-ANAK MEREKA.

 

KAMI DARI WARGA SABP MAAHAD AHMADI INGIN MEMOHON MAAF ANDAI TERDAPAT KEKURANGAN SEPANJANG MAJLIS BERLANGSUNG DAN INGIN MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA KEPADA TETAMU YANG HADIR BAGI MEMERIAHKAN MAJLIS INI. SEMOGA KITA BERJUMPA LAGI DALAM MAJLIS YANG AKAN DATANG.

 

 

#JHEAINS

#PEMANGKINUMMAHSEJAHTERA

#BEKERJAUNTUKAGAMA

#PENERAJUKECEMERLANGANGENERASIULAMA

#SPMSTRAIGHTAPLUS

#STAMMUMTAZSOFI

#MOHKOMOSOJID

LAGI
https://my03.awfatech.com/jheains/content/news/newsf1_MN021_1686787544.jpg

MESYUARAT AGUNG TAHUNAN PIBG SABP MANS KALI KE-15

MESYUARAT AGUNG TAHUNAN PIBG SABP MANS KALI KE-15

 

DEWAN IBNU SINA - 10 JUN 2023 

 

PADA HARI SABTU YANG LALU TELAH BERLANGSUNGNYA MESYUARAT AGUNG TAHUNAN PIBG SABP MANS KALI KE-15 YANG BERTEMPAT DI DEWAN IBNU SINA.

 

MESYUARAT DIMULAKAN DENGAN UCAPAN ALUAN MEJAR (B) ABD HALIM ABU BAKAR, YANG DIPERTUA PIBG SABP MANS DAN DITERUSKAN DENGAN UCAPAN SIR ZAHARI BIN MINAN, PENGETUA SABP MANS.

 

MESYUARAT AGUNG INI BERJALAN DENGAN LANCAR DAN MERIAH DENGAN KEHADIRAN PARA HADIRIN YANG TERDIRI DARIPADA IBU BAPA DAN PENJAGA SERTA GURU-GURU SABP MAAHAD AHMADI. 

 

BEBERAPA CADANGAN TELAH DIUSULKAN OLEH IBU BAPA DAN PIHAK SEKOLAH AKAN MENGAMBIL BERAT TENTANG ISU YANG BERKAITAN DENGAN KEMAJUAN ANAK-ANAK DAN PERMASALAHAN YANG BERLAKU.

 

#JHEAINS

#PEMANGKINUMMAHSEJAHTERA

#BEKERJAUNTUKAGAMA

#PENERAJUKECEMERLANGANGENERASIULAMA

#SPMSTRAIGHTAPLUS

#STAMMUMTAZSOFI

#MOHKOMOSOJID

LAGI
https://my03.awfatech.com/jheains/content/news/newsf1_MN021_1681084125.jpg

MAJLIS IFTAR PERDANA DAN SAMBUTAN NUZUL AL QURAN 1444 HIJRAH

MAJLIS IFTAR PERDANA DAN SAMBUTAN NUZUL AL QURAN 1444 HIJRAH

 

8 APRIL 2023 – TELAH BERLANGSUNG MAJLIS BERBUKA PUASA SEMPENA BULAN RAMADAN AL– MUBARAK ANJURAN RABITHAH ALUMNI MAAHAD AHMADI DENGAN KERJASAMA SABP MAAHAD AHMADI DAN PIBG SABP MAAHAD AHMADI. 

 

MAJLIS TELAH DIMULAKAN DENGAN BACAAN TAHLIL YANG DIPIMPIN OLEH USTAZ ABDOL RAHIM MOHAMED. IBU BAPA, ALUMNI DAN WARGA SABP MAAHAD AHMADI DAN PARA TETAMU YANG HADIR TURUT BERKESEMPATAN MENUNAIKAN SOLAT MAGHRIB, SOLAT ISYAK DAN SOLAT SUNAT TERAWIH SECARA BERJEMAAH.

 

TURUT HADIR YANG BERUSAHA TUAN ABD RAHIM BIN MA’AMOR, KETUA PENOLONG PENGARAH PENDIDIKAN, YANG DI-PERTUA PIBG, MEJAR (B) ABD HALIM BIN ABU BAKAR, PENGERUSI RABITHAH ALUMNI SABP MAAHAD AHMADI, DR. MOHD KAMEL BIN MAT SALLEH, PENGETUA SABP MAAHAD AHMADI, TUAN ZAHARI BIN MINAN.

 

MAJLIS TURUT DIISI DENGAN TAZKIRAH SEMPENA NUZUL AL QURAN YANG DISAMPAIKAN OLEH USTAZ SHAIROZI BIN HASHIM, SELAKU MANTAN KETUA UMUM 1989 MAAHAD AHMADI. BELIAU DALAM TAZKIRAH MENYEBUT KEBERKATAN AL QURAN YANG DITURUNKAN PADA BULAN RAMADAN. AL QURAN JUGA BUKAN SEKADAR DIBACA, TETAPI UNTUK MENDIDIK DAN MEMBENTUK JATIDIRI MUSLIM YANG SOLEHAH. PARA PELAJAR SABP MAAHAD AHMADI JUGA DIINGATKAN TENTANG KEBERKATAN DAN DOA DARIPADA GURU-GURU DAN ULAMA SANGAT PENTING UNTUK DIJAGA OLEH PENUNTUT ILMU.

 

TERIMA KASIH KEPADA PIHAK ALUMNI, IBU BAPA YANG SEMPAT HADIR SERTA WARGA SABP MAAHAD AHMADI NEGERI SEMBILAN - MANS YANG MENJAYAKAN MAJLIS INI BERJALAN DENGAN LANCAR SAN TERATUR.

 

#PENERAJUKECEMERLANGANGENERASIULAMA

#PEMANGKINUMMAHSEJAHTERA

#JHEAINS

#BEKERJAUNTUKAGAMA

#MOHKOMOSOJID

LAGI
https://my03.awfatech.com/jheains/content/news/newsf1_MN021_1679806436.jpg

SEMAKAN TAWARAN PROGRAM TAMHIDI STAM SABP MANS 2023

MAKLUMAN :

 

SEMAKAN TAWARAN KE PROGRAM TAMHIDI STAM SABP MAAHAD AHMADI NEGERI SEMBILAN BOLEH DISEMAK MULAI JAM 05.00 PETANG DI LAMAN FACEBOOK HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/MAAHADAHMADIOFFICIAL/

LAGI

Page 1 of 8